Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Zwitserse recepten Meer Zwitserse recepten recepten »

Ik dacht laat ik eens courghetti maken met een echt lekkere volle kaassaus.... nou dat is gelukt maar ik twijfelde of de kinderen dat hier wel lekker vonden... nou ze vonden het geweldig heerlijk en hebben voor 2 gegeten.... Kijk voor meer lekkere recepten op mijn website: http://www.puur-eten-leven.nl …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Emmentaler kennen we natuurlijk uit Zwitserland. Maar wist je dat deze gatenkaas ook in Nederland gemaakt wordt? Een kaas van 12 kilo, die na bereiding langzaam rijpt op houten planken om de intense smaak van de Zwitserse Emmentaler te evenaren. Heerlijk voor de kaasfondue maar ook verrassend in deze omelettaart.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Gegratineerde uiensoep …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Oh zo lekker deze pantosti! Een ware woensdagmiddagtraktatie. Voor je kids laat je de jalapenos eruit.  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Wereld

Vorig jaar keek ik naar gbbo en daar zag ik hoe de deelnemers roomhoorntjes maakten met zelfgemaakt bladerdeeg. Dat wil ik ook! Dacht ik.....Ik kwam er nu pas aan toe om ze te maken.  En het is zo leuk dat ik het recept graag wil delen! De zwitserse room en het bladerdeeg niet zelf bedacht. De combinatie met  bramen/slagroom/bastone  wel . …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Ik vondt de combinatie zo bijzonder dat ik dacht dat moet wel lekker zijn. het klopt. aangepast aan verkrijgbaarheid in NL. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Amerikaans

Hartige taart met aardappel, prei, kaas, spek en veel kruiden uit het Zwitserse Wallis omhuld in krokant bladerdeeg. Onlangs was er een leuk kookprogramma op tv waar de Alpenkeuken werd behandeld en deze heerlijke krokante hartige taart is me bijgebleven. Hij past goed bij herfst en winter. Eenvoudig te maken, maar oh zo lekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Zwitsers

Heerlijke zachtromige zoetzurige ovenschotel, écht Zwitsers dus! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Zwitsers

Dit is een verrukkelijke variant op de klassieke Zwitserse kaasfondue. Of het nou zomer of winter is dat maakt niks uit. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Het lievelingsrecept van de familie op dit moment. Iedereen die dit eet, vraagt om het recept. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Fonduen is leuk en gezellig. Deze kaasfondue is lekker als het buiten ijs en ijskoud is. Maar in de zomer op een mooie avond ook heel erg gezellig in de tuin of op het balkon. Gezellige mensen en een wijntje erbij en je hebt een topavond! Deze kaasfondue doet me ook altijd denken aan een vakantie met vriendinnen in de Alpen en dat we daar een huisje bovenop een berg gehuurd hadden. We waren aan het interrailen en waren dus met een taxi die berg op gegaan, maar hoe kom je low budget die berg weer af of erger: hoe kom je er weer op.... We waren dus helemaal afhankelijk van dat kleine ski-dorpje. Maar wel heel gezellig! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Zwitsers

Een Cubaanse sandwich is een variatie op een ham en kaas tosti die vaak in cafetaria's aan Cubaanse werknemers werd geserveerd in de vroege Cubaanse immigrantengemeenschappen van Florida. Later brachten de Cubaanse ballingen en emigranten het broodje naar Miami waar het zeer populair werd. Het broodje wordt gemaakt met ham, geroosterd varkensvlees, Zwitserse kaas, augurken, mosterd, en soms salami op Cubaans brood. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

1 2 3 en klaar is Kees.... super hap.... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Zwitsers

JODALADITIE!!!! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vegetarisch

Dit is een heerlijk recept voor als je aan het lijnen bent. Per portie bevat het maar 345 Kcal., dus eet je 2 porties dan zit je nog maar op 690 Kcal. Fijn of niet? …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Voor een kaasfondue bent u niet op een soort kaas aangewezen. Er bestaan meer dan tien 'officiele' fonduesoorten met verschillende kaascombinaties. Iedere fondue heeft zijn eigen smaak en elke kaas zijn eigen smeltgedrag. Zo zorgt Emmenthaler bijvoorbeeld voor de draden die een fondue kan trekken. Voor fondue heb je eigenlijk altijd een 'fromage cuit' nodig, een 'gekookte' kaas, zoals bijvoorbeeld Emmenthaler en Comte. Door het koken van de wrongel krijgt de kaas het smeltgedrag dat hem zo geschikt maakt voor fondue. Het probleem van de meeste Hollandse kazen is dat de wrongel niet verhit is geweest en dat maakt ze voor fondue minder geschikt. U hebt keus uit de volgende fonduesoorten, meestal genoemd naar de streek waar ze vandaan komen. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Het originele recept voor een gezellige avondje fonduen. …  Lees verder »

Top