Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

40 recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Een heerlijke pastei in krokant omhulsel met een verrassende vulling van kippenvlees, amandelen en ei

INGREDIENTEN

* 600 gram uien, * 1 bosje peterselie, * 6 takjes koriander, * 2 schoongemaakte kippen, * 3 eetlepels olie, * 30 gram boter, * 2 eetlepels ras al-hanout, * 2 mespuntjes saffraan, * 200 gram ontvliesde amandelen, * 3 eetlepels suiker, * 5 eieren, * kaneel, * poedersuiker, zout en peper, , Voor de pastilla:, * 100 gram boter, * 1 eigeel, * filodeeg,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-10-2004
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een klassieke Marokkaanse gebonden soep die vooral tijdens de vastenmaand Ramadan wordt gegeten door Marokkaanse gezinnen. De vasten wordt dan "verbroken" met deze soep met daarbij b.v. schaaltjes dadels, hardgekookte eieren en chebakia (Marokkaans traditioneel honinggebak).

INGREDIENTEN

200 gram lams- of rundvlees;, 100 gram kikkererwten (1 nacht laten weken in wat water);, 100 gram linzen;, 50 gram ronde rijst of vermicelli;, 500 gram tomaten;, 1 eetlepel tomatenpuree;, 1 bosje verse koriander;, 1 bosje platte peterselie;, 1/2 bosje selderij;, 1 ui;, 1 mespunt kaneelpoeder;, 1 koffielepel kurkuma;, 1/2 koffielepel gemberpoeder;, 1/2 koffielepel "smen" of gewone roomboter (zie voor het recept van "smen" de link onder dit recept);, 1 eetlepel zonnenbloemolie;, 75 gram bloem;, zout en peper naar smaak;, (of 3 rundvleesbouillonblokjes);, evt. 1 losgeklopt ei;, het sap van 1/2 citroen;, 2 liter water., ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-09-2009
  • Marokkaans
  •  60-120 min.

Lekker alles in een schotel.

INGREDIENTEN

5 el olijfolie., 2 rode uien,in ringen., 1 afgestreken el grofgemalen zwarte peper., 1 volle tl gemalen saffraan of kurkuma., 1 tl gemalen kaneel., 1 aubergine,overlangs doorgesneden en vervolgens in plakjes van 1 cm., 4 kleine aardappelen,in vieren., 1 grote bataat,in flnke stukken., 1 rode en 1 groen paprika,zaad verwijderd,overlangs in reepjes van 1 cm., zout., 6 artisjokkenharten., 125 g haricots verts., 4 middelgrote tomaten,ontveld en kleingesneden., 1 el tomatenpuree., handvol snijpeterselie,grofgehakt,plus extra voor de garnering., handvol korianderblad,grofgehakt,plus extra voor garnering., kleine handvol rozijnen., kleine handvol gedroogde abrikozen., 85 g ontpitte olijven.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2004
  • Marokkaans
  •  20-30 min.

Stoofpot van vlees, aubergine en dadels

INGREDIENTEN

250 gram lamsvlees, 250 gram runderlappen, 1 middelgrote ui, 1 teen knoflook, 3 eetlepels olijfolie, 2 middelgrote aubergines, 2 vleestomaten, 75 gram rozijnen, 75 gram dadels, 1/4 liter vleesbouillon (bouillonblokje), peper en zout naar smaak.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-03-2004
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Http://www.xead.nl/pittige-pilav-homemade heerlijk pittige kip pilav

INGREDIENTEN

, Ingrediënten, *350 gram kipfilet in stukjes gesneden, *4 uien, gesnipperd, *1 blik perziken op siroop, *4 eetlepels Ketjap Manis, *1 theelepel sambal oelek, *1 blikje tomatenpuree, , *1 pak snelkookrijst, , *gemengde salade ( ook kant en klaar te koop in het koelvak van uw winkel),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-02-2012
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Baklava wordt veel gebruikt als nagrecht maar ook als het suikerfeest is. het is een erg zoet gebakje met erg veel suikerstroop erin.

INGREDIENTEN

250gr bloem, snufje zout, 190gr boter,2eieren,2eetlepels water,250 gr gehakte walnoten, 100 gr bruine suiker,100 suiker,125gr lichte vloeibare honing,4 eetlepels water,1eetlepel citroensap, bloem om op uit te rollen

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-01-2003
  • Turks
  •  60-120 min.

Pittige marokaanse soep

INGREDIENTEN

5 el olijfolie., 2 rode uien,fijngehakt., 2 tenen knoflook,uitgeperst., handvol snijpeterselie,fijngehakt., 1 tl gemalen gember., 1 tl grofgemalen zwarte peper., 1/2 tl gemalen saffraan of kurkuma., 1/2 tl cayennepeper., 1 tl paprikapoeder., 1 tl gemalen koriander., 2 middelgrote aardappelen,in blokjes., 3 worteltjes,kleingesneden., 4 stengels bleekselderij,fijngesneden., 125 g groene linzen., 2 el tomatenpuree., 450 g tomaten,gepureerd., 600 ml bouillon., 225 g kikkererwten., 60 g gekookte witte bonen., 125 g vermicelli,grof verkruimeld., sap van 1 citroen., zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-10-2004
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

Een heerlijk Marokkaans lookalike gerecht van lamsvlees met diverse groenten naar keuze.

INGREDIENTEN

1 kilo lamsschouder, 2 uien, 500 gram van naar keuze twee of drie van de volgende groenten: broccoli, bleekselderij, spercieboontjes, spruitjes, krieltjes, cherrytomaatjes, tuinboontjes, 100 gr olijfolie, kaneel, komijnpoeder, gemberwortelpoeder, peper en zout, citroensap van een halve citroen.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-11-2005
  • Marokkaans
  •  > 120 min.

Exotische creaties met gehakt

INGREDIENTEN

2 eetlepels pijnboompitten, 500 gram rundergehakt, 1 ei, 1 beschuit of 3 eetlepels paneermeel, versgemalen peper, zout, 5 gedroogde abrikozen, 2 eetlepels gehakte (vers of diepvries)of 1 theelepel gedroogd (ketoembar), 25 gr boter, 1 eetlepel zonnebloemolie, VOOR DE WORTELSALDE, 500 gr geschrapte worteltjes, zout, 1 teentje knoflook, 1/2 theelepel paprika, 1/2 theelepel gemalen komijn (dijnten), mespuntje cayenne peper, 1 eetlepel honing, 3 eetlepels citroensap, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels gehakte peterselie, (vers of diepvries), kaneelpoeder,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2004
  • Marokkaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*2 kg bloem, *snufje zout, *1 theelepel kaneel, *1 pakje safraan,opgelost in water, *2 geklutste eiren, *30 gr verse gist,opgelost in lauw water, *2 glazen lauw water, *olie om te bakken, *1 kg honing, *2 eetlepels oranjebloesemwater, *300 gr sesamzaad

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-12-2004
  • Marokkaans
  •  60-120 min.

Een heerlijk kipgercht met rijst 

INGREDIENTEN

, 350 gram kipfilet, 120 gram rauwe pinda's met vlies (pak 500 g, Xiang Long) toko, , Voor de marinade, ½ theelepel donkere sojasaus1 eetlepel lichte sojasaus*  2 eetlepels Shaoxing rijstwijn 1 theelepel donkere sesamolie2 theelepels maïzena, , Voor de saus, , 1 theelepel donkere sojasaus, 4 eetlepels lichte sojasaus, ½ theelepels Chinese zwarte rijstazijn, ½ theelepel donkere sesamolie, 1 eetlepel maïzena, 1 eetlepel water, ½ theelepel suiker, , Verder, 8 eetlepels plantaardige olie4 kleine rode pepers, (eventueel) ontpit en fijngesneden1 lente-ui, in stukjes van 2 cm gesneden2 tenen knoflook, fijngehakt6 dunne plakjes gember van ± 2 mm

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2014
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Loebie een heerlijk libanees gerecht met rijst, snijbonen en lamsvlees.

INGREDIENTEN

1 pak rijst, handje dunne mie, teentje knoflook, 1 tomaat, 1 blikje tomatenpuree. 400 gram snijbonen, maar mag ook witte boontjes zijn, 400gram lamsvlees maar kan ook met varkensvlees of rundvlees, olie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-04-2005
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

B'STILLA kan ook gemakkelijker worden gemaakt! Gebruik ipv verse kip een kant-en-klaar gebakken kip. Maak bouillon van bouillonblokjes,en voor filovelletjes bv bladerdeeg. U moet in dat geval de vellen laten ontdooien,de randen aan elkaar plakken met water en de vellen vervolgens dun uitrollen. Gebruik één uitgerold vel voor de onderkant en één voor de bovenkant.Een lekker Marokkaans recept!

INGREDIENTEN

VOOR DE KIP:, ongeveer 1 1/2 kg kipdelen (2 borst-stukken, een poot en een drumstick)1 wortel,grof gehakt1 ui,in vieren1/2 theelepel peper1 pypkaneel1 liter water1/2 theelepel cayennepeper1/4 theelepel kurkuma4dl:kippenbouillon(van de kip)6 eidooiers1 theelepel maïzena2 eetlepels fijngehakte verse koriander2 eetlepels citroensappeper en zout.VOOR DE SAUS:2 eetlepels boter1 grote ui in kleine blokjes gesneden1 theelepel gemberpoeder1/2 theelepel komijn.EN VERDER:200gr: walnoten, fijngehakt2 eetlepels poedersuiker2 theelepels kaneelpoeder12 velletjes filodeeg125gr:gesmolten boter

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-10-2006
  • Marokkaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Marokkaanse soep

INGREDIENTEN

Ingredienten:, * 300 gram vlees (naar eigen keuze), * 1 grote ui, * 1 stukje gemberwortel, * 150 gram linzen of kikkerwten, * 3 takjes peterselie, * 1 stengel bleekselderij, * 1 kaneelstokje, * 1 theelepel kurkuma, * 1 theelepel paprikapoeder, * 1 theelepel gemalen komijn, * 3 eetlepels meel, * 1 eetlepel citroensap, * 100 gram rijst, * 4 takjes koriander, * 3 dl tomatensaus, * 10 gram boter, * zout en peper,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-10-2004
  • Marokkaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Heerlijke amandelkoekjes en helemaal niet moeilijk te maken.....

INGREDIENTEN

300 gram witte, gemalen amandelen;, 100 gram kristalsuiker;, 1 zakje vanillesuiker;, de geraspte schil van een halve citroen;, 2 eieren;, klontje boter voor het invetten van een bakplaat;, 1/2 eetlepel bloem voor het bebloemen van de bakplaat;, (of beleg de bakplaat met een stuk bakpapier);, grof gehakte of geschaafde amandelen om het amandeldeeg al rollend mee te bedekken;, 20 kleine stukjes gedroogde papaya (notenbar).,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-09-2008
  • Marokkaans
  •  60-120 min.

Geweldig lekker

INGREDIENTEN

8 kipdrumsticks, 2 el zoete chilisaus, 60 ml hoisinsaus, 2 el honing, 3 teentjes knoflook,geplet, 1 tl geraspte verse gember, 1/4 tl vijfkruidenpoeder, 1 el witte sesamzaadjes, boter of olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-11-2004
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Ingredienten:, * 500 gram (gries)meel, * 2 gram zout, * 2 eieren, * 1 zakje gedroogde bakkersgist, * 1 zakje verse gist, * 100 gram boter, * 100 gram honing

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2004
  • Marokkaans
  •  20-30 min.

Een van de redenen dat ik zo blij ben met de Marokkanen die mij omringen hier in Amsterdam-West, is deze gefrituurde lekkernij die alleen tijdens de ramadan wordt gemaakt. Ik koop ze bij de bakker om de hoek, en eet ze wanneer de zon nog vollop schijnt. Voor iedereen die die luxe niet heeft, is hier het recept.

INGREDIENTEN

250 gr. bloem - 60 gr. geroosterd & gemalen sesamzaad - half zakje bakpoeder - 1 tl kaneel - plukje saffraan geweekt in 2 el oranjebloesemwater - 1 ei - 1 el azijn - 50 gr. gesmolten boter - snufje zout - 1 kg. vloeibare honing + 2 el oranjebloesemwater - geroosterd sesamzaad om te bestrooien - frituurolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-11-2004
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

Het is weer tijd van de grote oranje pompoenen. Heerlijk, niet duur en leent zich tot verfijnde bereidingen.

INGREDIENTEN

250 gram pompoenvlees in fijne brunoise, 1/2 dl room, 1/2 dl melk, 4 dl kippenbouillon, een ui, boter, olijfolie, peper, zout.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-09-2003
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Een graansoort die in Turkije veel gegeten, zowel grote soorten als kleine

INGREDIENTEN

, , , , 500 gr bulgur, 6 el margarine of boter, 1 tl zout, 5 dl bouillon naar smaak, , , , , ,

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-02-2004
  • Turks Bijgerecht
  •  > 120 min.

Marokkaanse soep, overgenomen van NCRV-teletekst

INGREDIENTEN

500 gram fijngesneden mager lams- of rundvlees; 3 wortelen; 2 dunne preien; 100 gram kikkererwten (nacht laten weken); 3 tomaten; 1 ui; 4 el zonnebloem- of maisolie; 1 el tomatenpuree; 1/2 tl zwarte peper; 1/3 bosje koriander; 1 bosje selderieblad; 1 liter water; maizena; handje vermicelli; zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-11-2003
  • Marokkaans
  •  60-120 min.

Perzisch bijgerecht, het lijkt op tzaziki

INGREDIENTEN

* 500 gr yoghurt, * een halve geraspte komkommer, * kleine ui, geraspt, * 2 theelepels munt (gedroogd), * zout en peper naar smaak, ,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-02-2004
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.

Een traditionele Libanese soep. Heerlijk als lichte maaltijd op een zomeravond.

INGREDIENTEN

2 mokken met linzen (bruin, groen of rood of een combinatie), 1,5 liter water, 3 theelepels extra virgin olijfolie, 1 grote spaanse ui, fijngesnipperd, 2 teentjes knoflook, 2 handen vol met spinazie in fijne reepjes gesneden, 1 theelepel gemalen komijn, 2 eetlepels fijngehakte koriander, 2 theelepels citroenzest, 5 dl groentebouillon, 5dl water

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-07-2012
  •  
  •  60-120 min.

Heerlijke gehakt hapjes voor bij de rijst of wat dan ook

INGREDIENTEN

1 kg gehakt,2 grote uien,1 ei,kurkuma(turmeric),peper,zout,vleeskruiden,olie

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-04-2006
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  20-30 min.

Honing koek dat tijdens de Ramadan gegeten wordt

INGREDIENTEN

500g bloem en, 1 theelepel zout, half middelgrootglas geroosterde sesampitten en die fijnmalen., 1 eetlepel naveh, 1 eetlepel suiker, half glas gesmolten afgekoelde boter, half glas mazher, half glas olijfolie, 2 theelepels kaneel, beetje arabisch gom, 1 eetlepel saffraandraadjes, half theelepel saffraanpoeder, 1 ei, half theelepel verse gist, half glas witte azijn,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-12-2004
  • Marokkaans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

500 gram gehakt runder, halve liter water toevoegen 2 zakjes kruiden voor gehaktschotel, knoflook naar smaak, 2 el ras el hanout(marokaanse kruiden, 2 grote uien, 1 zak tagiatelle

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-04-2004
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Deegzakjes met yoghurtsaus

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 400 gram bloem, zout, 1 ei, bloem om te bestuiven, , Voor de vulling:, 150 gram fijn lams of rundergehakt, 1 ui, 1 bosje gladde peterselie, zwarte vers gemalen peper, 1 tl milde paprikapoeder, 1 flink mspt gemalen komijn, zout, , voor de saus:, 200 gram dikke turkse yoghurt ( 6-10 % vetgehalte ), 175 gram dikke volle yoghurt ( 3,5 % vetgehalte ), 2 teentjes knoflook, zout, , En ook nog:, 80 gramboter, 1 tl pittige paprikapoeder, ,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-10-2008
  • Turks Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde pannekoekjes.

INGREDIENTEN

Het deeg:, 250 gr semoule (Marokkaanse winkel), 250 gr bloem, 2 tl zout, 1 tl verse gist, handwarm water., , *De vulling:, 50 gr rozijnen, 100 gr walnoten, 100 gr amandelen, 50 gr room- of fetakaas., , *Finish & decoratie:, honing, 250 geroosterde amandelstukjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-07-2005
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

Een gezellig hoofdgerecht wat je van tevoren kunt bereiden.

INGREDIENTEN

400 gram Kipfilet, 1 Ui, 2 Knoflookteentjes, 6 stengels Bleekselderij, 1 kleine rode paprika, 250 gram Champignons, 3 eetlepels zonnebloemolie, 3 eetlepels bloem, 1 dl Droge witte wijn, 2 dl. Room Culinair, 1 Kippenbouliontabelt, zout, peper, Bladerdeeg, 1 Ei,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-04-2005
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*150gr grauwe erwten*2l water*100 gr linzen*30gr verse gist*120gr bloem*3 eetlepels olijfolie*2 uien*200gr magere kalfspoulet*200gr lamspoulet*2 takjes peterselie*2 takjes selderij*kerrie*zout en peper*500gr ontvelde tomaten*1/2eetlepel korianderpoeder*2 eetlepels citroensap*2 eieren

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-12-2004
  • Marokkaans
  •  > 120 min.

Marokkaanse koekjes

INGREDIENTEN

Ingredienten:, Amandelspijs:, * 40 gram boter, * 500 gram ontvliesde amandelen, * 150 gram suiker, * 2-3 eetlepels oranjebloesemwater, , * 1 theelepel kaneel, * 1 eetlepel oranjebloesemwater, * 20 blaadjes brickdeeg of filodeeg, * 250 gram honing, * olie om te frituren, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-10-2004
  • Arabisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Restaurant-waardige prak! Waarschijnlijk heel lekker tijdens de ramadan

INGREDIENTEN

2 dikke uien, , 4-6 tomaten, , 8 zongedroogde tomaten, , flinke bos verse oregano, , 5 takjes verse tijm, , zwarte peper (uit molen), , 400 ml creme fraiche, , 100g gruyere, , grote verpakking champignons, , 1 pak pasta, , 250g spekjes; bij voorkeur euroshopper, die zijn namelijk prima en zo heb je wat ruimte voor een extra lekker (droog wit) wijntje erbij ;-)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-08-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

3 eieren,2kopjes suiker.3 kopjes olie,10 glas meel,zakje bakpoeder.kokospoeder., voor het siroop:7 glazen water 12 glazen suiker

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-09-2006
  • Balkan
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pittige groenteragout

INGREDIENTEN

1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 1 grote aubergine, 2 vastkokende aardappels, 3 tomaten, 2 lange hete groene of rode pepers, 8 el olijfolie, 1 tl tomatenpuree, zout, 1/2 tl suiker, peper,versgemalen, 1/2 tl milde paprikapoeder, 1 el wijnazijn,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-10-2008
  • Turks Bijgerecht
  •  30-60 min.

Kom het proeven bij het witte paard in oostwold!!!!!!

INGREDIENTEN

Bospaddestoelen,room,cognac,knoflook,p/z en rozemarijn.

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-01-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  > 120 min.

Nvt

INGREDIENTEN

225 gram lamsfilet, 1 1/3 kopje(225gr)sjalotten, 1 1/2 eetlepel(25 l)maizena, 1 theelepel(5 ml)zout, 2 theelepels(10 ml)sojasaus,wit van een ei, 1/2 eetlepel(10 ml)rijstwijn (of sherry), olie voor het frituren, 1 theelepel (5 ml)sesamolie.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-05-2004
  • Chinees Bijgerecht
  •  20-30 min.

Aan Su Tung-po(1036-1101),dichter,schilder,calligraaf en fijnproever,worden een aantal gerechten toegeschreven.Ofschoon hij uit Sichuan afkomstig was,heeft hij in feite in bijna alle streken van China gewoond.Maar of dit bepaalde recept wel of niet door hem werd uitgevonden blijft een open vraag.

INGREDIENTEN

225 gram schapevlees om te stoven, 1 kopje (100gr)aardappelen, 1 kopje (100gr)worteltjes, 2 eetlepels (30ml)sojasaus, 1 eetlepel (15ml)suiker, 2 sjalotten, 1 plakje gemberwortel geschild, 1 teentje knoflook fijngedrukt, 1 theelepel(5ml)vijfkruidenpoeder, 1/2 theelepel (2ml)sihuan peper, olie voor te frituren.(rijstwijn of sherry)

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-05-2004
  • Chinees Bijgerecht
  •  > 120 min.

Flensjes zijn pannenkoeken met daar vruchtjes in.

INGREDIENTEN

Bloem, eieren, melk, appel, peer, bannaan, bosvruchten, slagroom

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-03-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

6 sneetje witbrood; 4 geroosterde paprika's; 8 groene olijven zonder pit; 1 kuipje zuivelspread 3 pepers;enkele sprietjes bieslook

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-11-2005
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Perzisch dessert

INGREDIENTEN

* 1 glas maismeel, * 2 1/2 glazen suiker, * 3 glazen melk, * 3 glazen water, * 1 theelepel rozenwater (te verkrijgen in de Turkse en Perzische supermarkten), * beetje kaneelpoeder

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-02-2004
  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top