Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

549 recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Een pikant gerecht met groene of rode curry, je kan het met vis, kip, scampi,tofu of andere dingen serveren

INGREDIENTEN

Voor de curry: 1 blik kokosmelk, groene of rode currypasta, een sjalotje, paprika, baby-maiskolfjes, ev.nog andere groenten. Vis(witte, stevige), tofu, scampi, kip(filet), Thaische rijst, Vissaus, verse koriander

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-07-2001
  • Thais Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

De lekkerste recepten om samen te koken Je kunt natuurlijk uit eten gaan. Maar het is net zo gezellig om samen te koken. Proef samen of het lukt, en dek gezellig de tafel voor twee. Kaarsje erbij, en er is minstens zoveel sfeer als in het duurste restaurant. En met deze recepten maak je ook een heerlijke maaltijd klaar. En voor de echte koks onder ons, geen recept staat vast. Je kunt naar hartelust uitproberen...

INGREDIENTEN

2 kipfilets -, 75 gr. Kernhemmer Kaas -, teentje knoflook -, klein preitje -, 2 plakken Parmaham -, peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-01-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk gerecht met veel groenten

INGREDIENTEN

400 gram varkensreepjes, knor mix gyros, 400 gram rijst, paprika,uien,courgette,champignons,ananas

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-02-2002
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gefrituurde Zoete Deegstengels Dit recept is is niet nieuw op Smulweb maar is wel het orginele recept uit Spanje

INGREDIENTEN

4 eieren 150 g bloem, 5 el olijfolie, 1 stukje citroenschil, 2 el suiker, snufje zout, olie om in te frituren, poedersuiker uit strooibus

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-2006
  • Spaans
  •  30-60 min.

Heerlijk, machtig toetje met alcohol en slagroom... Echt een feest!

INGREDIENTEN

* 1 pak Italiaanse koekjes * scheutje Amaretto * 1 doos aardbeien (kan ook zonder de aardbeien) * 1 liter slagroom * suiker * 1/2 fles advocaat

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-10-2004
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Wat zien je op de foto op de bakplaat, allemaal hartjes? Dit zal wel Valentijn zijn die mijn ogen de parten spelen!

INGREDIENTEN

500 g kippenvleugels -2 t paprikapoeder -2 t mosterdpoeder -1/2-2 t tabasco -3/4 t zout -1/4 t zwarte peper -1/2 t knoflookpoeder -2 t uienpoeder -1 t chutney -1 t worcestersaus -1 t maggi

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-02-2014
  • Afrikaans
  •  > 120 min.

Fluweelzachte, romige soep die met de komende koude dagen erg lekker zal zijn!!

INGREDIENTEN

1 kleine pompoen (in blokjes); 1 grote ui (gesnipperd); 2 teentjes knoflook (gesnipperd); 1 spaanse peper (in reepjes); ca 3 cm gemberwortel (in fijne reepjes); 2 el olijfolie; peper&zout, 1 tl ketoembar; 6 dl kippenbouillon; blikje kokosmelk (ca 4 dl); evt 1 el korianderblaadjes (gehakt)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-02-2007
  • Indiaas
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1/4 rode paprika, 1 citroen, 4 palkken verse geitenkaas van ca. 1 cm dik, 2 eetlepels vloeibare honing, 2 eetlepels geschaafde amandelen, 1 eetlepel blue band vloeibaar, 100 gr. rucola salade, 2 eetlepls olijf olie

  •  Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-12-2004
  • Tussengerecht
  •  0-10 min.

Een heerlijke soep van witlof met gerookte zalm

INGREDIENTEN

Voor 4 pers., 500 gr witlof, 100 gr aardappelen, 80 gr gerookte zalm, 1 kippenbouillon tablet, 75 cl water, 25 cl room, 50 gr boter, 1 theel maiszetmeel, 4 dilletakjes, sap van 1 citroen, peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-01-2005
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Gekaramelliseerde suiker met room en noten en chocolade in een Valentijnsvorm.

INGREDIENTEN

200 gr. suiker, 250 gr. melkchocolade, 150 gr. gemengde ongezouten noten, 125 ml. creme fraiche (1 bekertje),

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-01-2001
  •  
  •  10-20 min.

De feestdagen zijn wel voorbij,maar dit schitterend en makkelijk voorgerechtje wil ik jullie niet onthouden.het is gereed in 25 min. maar men moet de coquilles 1 uur laten weken.

INGREDIENTEN

8 flinke coquilles,grof zout,versgemalen peper,200 gr(gedroogde)tagliolini,pesto,2 eetl. versgeraspteparmezaan,olijfolie,5 rode pepertjes.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-01-2004
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Speciaal voor Valentijn ! ongeveer 24 "HARTJES"

INGREDIENTEN

150 gr. zachte boter, 300 gr. suiker, 2 eieren, 1 eetl. vanille, 350 gr tarwebloem gezeefd, 3 theel. bakpoeder, 1 theel. zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-01-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Je liefje gaat voor je door de knieën als ze dit gegeten hebben.

INGREDIENTEN

300 gram zalmfilet, 150 gram tomaten, 6 eetlepels geraspte kaas, 3 eetlepels droge witte wijn, 1 teentje knoflook, 1 kleine courgette, 1 eetlepel fijngesneden basilicum, 1 eetlepel paneermeel, 1 eetlepel olijfolie, peper,zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-02-2007
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Een leuk gerecht om bijvoorbeeld met Valentijnsdag te maken voor je lief   Natuurlijk eet je dit niet alleen met Valentijnsdag maar kun je veel vaker snoepen van dit heerlijke stoofvlees want zoals het spreekwoord zegt: de liefde gaat door de maag.  Het gerecht vergt wel een beetje tijd, maar als het met liefde wordt gemaakt, kan je dag natuurlijk niet meer stuk. Mijn eerste kennismaking met dit gerecht was toen ik het mocht proeven in onze plaatselijke supermarkt. Ik vond het echt super lekker en ik was meteen mijn vooroordeel  (chocolade met vlees) kwijt. Ik kon dus niet wachten om dit zelf ook te gaan maken. Ik moet heel eerlijk toegeven dat ik dit gerecht zonder het van te voren geproefd te hebben, nooit en te nimmer zelf klaargemaakt zou hebben. Chocolade met vlees? Ik had er wel eens ooit van gehoord maar ik had het zelf nog nooit uitgeprobeerd. Maar goed dus dat ik van het lekkers mocht proeven anders zou ik er nooit achter zijn gekomen hoe lekker dit was. Ik heb de verhoudingen wel een beetje naar mijn eigen smaak aangepast. Een beetje van mezelf en een beetje van de supermarkt dus  

INGREDIENTEN

- 1 kg runderriblappen of sucadevlees, - 250 ml witte wijnazijn, - 250 ml water, - 2 laurierbladen, - 4 kruidnagels, - 4 uien, - boter en olijfolie, - 100 gram pure chocolade, - 2 el appelstroop, - 2 tl vijfkruidenpoeder, - peper en zout, - enkele schepjes rietsuiker om het vlees op de juiste smaak te brengen,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-02-2015
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Aangezien Valentijn er aan komt wilde ik eens een hartig recept met chocola proberen. De meeste informatie van een Amerikaanse site geplukt en toen zelf het recept helemaal naar mijn eigen smaak veranderd. Ingrediënten toegevoegd of weggelaten, hoeveelheden veranderd enzovoort. De chocola die toegevoegd is, is weliswaar een heel klein stukje maar dat is juist het geheim van deze heerlijke saus. Ik kocht een prachtig stukje tournedos bij een slagerij op het Wateringse veld in Den Haag. Enfin, ik ben er blij mee (met de slager en het vlees). Je kunt voor dit gerecht natuurlijk ook een goede biefstuk nemen die is wat minder prijzig. Dit was zo lekker dat ik het dus graag op smulweb zet om te delen met een ieder die er belangstelling voor heeft. En Valentijn of niet (ik vier het niet) ik maak dit zeer zeker meer want wij hebben echt zitten smullen. Ik laat dan wel de saus iets minder dik worden dus doe voeg ik de volgende keer iets meer bouillon toe.

INGREDIENTEN

2 tournedos van ± 150 gr per stuk (Ik had één stuk van ruim 300 gram), 1 tl witte peperkorrels., 1 tl zwarte peperkorrels., 1 tl groene peperkorrels., Snufje chilipoeder., 1 el olijfolie. (geen extra vergine, gewone olijfolie geschikt voor bakken), Klontje roomboter. (± 30 gram), 1 grote sjalot. (fijn gesneden), 1 klein teentje knoflook (of neem een ½ grote) geraspt of door de knijper., 60 ml rode port., 1 el balsamico azijn., 60 ml runderbouillon. (zelfgemaakt of van een blokje), 1 tl verse rozemarijnnaaldjes fijngehakt., 10 gr pure chocolade (maar niet te bitter dus van ± 46-50 % cacao), Zout naar smaak., Blauwader kaas. (optioneel)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-02-2013
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Ik heb dit recept klaar gemaakt voor mijn vriend en mij maar kwam er later achter dat het voor 4 personen was! Hij vond het zeker geslaagd alleen was het een beetje veel voor hem en mij. Dus toch de volgende maar verdelen over 4 schaaltjes  

INGREDIENTEN

125 ml slagroom, 250 ml Griekse yoghurt, 100 gr witte chocolade, 250 gr aardbeien

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-07-2015
  • Europees Nagerecht
  •  10-20 min.

Ook heerlijk als hoofdgerecht. Verdubbel de hoeveelheid en serveer met aardappelpuree en asperges.

INGREDIENTEN

, Bekertje creme fraiche, 75 gr. gorgonzola of St. Agur, sjalotje, teentje knoflook, 3 coquilles zonder koraal, klein ovenschaaltje., Fruit het sjalotje, doe de creme fraiche erbij en de gorgonzola. Laat dit inkoken tot ?n dikke saus ontstaat., Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de coquilles in het ovenschaaltje, verdeel de saus erover en zet het voor 20 min in de oven., Serveer met stokbrood., ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-07-2001
  • Frans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

200 gram boter 200 gram pure chocolade 100 gram suiker 1 zakje vanillepoeder 4 eieren.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-01-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Een zeer lekker nagerecht,bij ons vinden ze dit nog lekkerder dan Tiramisu

INGREDIENTEN

100 gram boter, 100 gram suiker, 1 zakje vanille suiker, 3 eieren, 200 cc advokaat, 8 blaadjes witte gelatine van 1.5 gram, 250 cc slagroom, 1 a 2 pakken lange vingers.,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

tipik steekt mijn kroketten altijd een nacht in de diepvries

INGREDIENTEN

700 g aardappelen,350 g verse zalm,220 g gerookte zalm,125 ml melk,25 g boter,2 eiwtten,en paneelmeel,nootmuskaat,peper en zout,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2003
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Sperciebonen met Seranoham

INGREDIENTEN

250kg Seranoham, teentje knoflook,1 ui, 500kg verse Sperciebonen,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-08-2001
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een fantastisch Italiaans dessert! Jamie Oliver heeft groene thee voor dit gerecht gebruikt. Dat heeft weliswaar niets te maken met Italie, maar het werkt goed, en dan vooral in combinatie met chocola

INGREDIENTEN

1 1/4 blaadje gelatine, 1 vanillestokje opengesneden, 1 dl melk, 3 groene theezakjes of 2 -3 el groene thee, 3 1/2 dl slagroom, 70 g poedersuiker, 30 g suiker, 1 el cacaopoeder, 100 g pure chocolade in stukjes

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-01-2005
  • Italiaans Nagerecht
  •  60-120 min.

Heel lekker en snel klaar!

INGREDIENTEN

Scampi's 1kg(mag diepvries),room gervais 1l,ketchup heinz hotketchup(naar believen),2 grote ajuinen, knoflook 4 teentjes, braadboter,maizena express voor witte verfijnde sauzen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Is je Valentijn een "Zoete Kauw" verwen hem of haar hier mee. Succes verzekert!!!!

INGREDIENTEN

150 gr. gemengde ongezouten noten, 125 ml. creme fraiche, 250 gr. melkchocolade, 200 gr. suiker

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-02-2000
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 kiwi's, 1 banaan, 1 kop sinaasappelsap, 1 potje volle yoghurt ( 150 gr. ), 1 el. suiker, vers fruit voor de garnering

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-10-2001
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  10-20 min.

Lekker soepje met hartjes van biet en geroosterd brood

INGREDIENTEN

1 kleine gekookte biet,1 sjalotje,15 gr. boter,halve kruidenbouillontablet,1 bekertje zure room,zout,peper,1 thl.citroensap,2 sneetjes casinobrood,2 takjes peterselie.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-01-2001
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Portugese lekkernij

INGREDIENTEN

600 gr inktvisringen(diepvries),olijfolie,2 gesnipperde uien(diepvries),40 g gesnipperde knoflook(diepvries),1 blik of karton gezeefde tomaten,1 eetlepel tomatenpuree,100 gr ontpitte groene olijven,1/2 dl water,2,5 dl witte wijn,1 mager kippenbouillonblokje,2 eetlepels gesnipperde dragon(diepvries),peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-03-2000
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Op de bodem van cakedeeg komt een verrukkelijke chocolademousse. nagerecht voor 10 personen

INGREDIENTEN

Cakebodem:, 1 volle eetlepel cacao, 75 gr gezeefde bloem, 75 gr rietsuiker, 75 gr boter, 1/2 theelepel gezeefd bakpoeder 2 kleine eieren, , Voor de vulling:, 450 g pure chocolade, in stukjes, 6 dl slagroom, 4 el sinaasappellikeur of rum, 3/4 pot abrikozenjam, , Afwerking:, gesuikerde rozen, poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-10-2009
  • Internationaal Nagerecht
  •  > 120 min.

De ideale afsluiting van een liefdesdiner. Harten van bladerdeeg, gevuld met appel, rozijnen, kaneel en kleingesneden bitterkoekjes.

INGREDIENTEN

4 plakjes diepvries bladerdeeg, 1 grote goudreinet/elstar, rozijnen naar smaak, 2 bitterkoekjes, kaneel naar smaak, kristalsuiker naar smaak, vanilleroomijs

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-02-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Mooi als begin van een romantisch avondje,zeer lekker,gemakkelijk

INGREDIENTEN

400 gr zalmhaasje(zeer vers ofwel diepvries), wat citroensap(flesje),20 cl zure room,30 g bieslook(diepvries),10 g dille(diepvries),Worchestershiresaus,peper en zout.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-03-2000
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijk gezond en sexy

INGREDIENTEN

Per persoon: 100 gram zalm, 4 blaadjes verse spinazie, 2plakjes bladerdeeg, 1 plakje kaas, kruidenboter.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-12-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Life and cooking recept

INGREDIENTEN

200 gram pure chocolade, , 200 gram zachte boter, , 200 gram poedersuiker, , 4 eieren, , 60 gram bloem, , 3 theelepel bakpoeder, , 0,5 theelepel rum, , Voor de vulling:, , 300 gram melkchocolade, , 0,25 l slagroom, , , 50 gram zeer fijngehakte hazelnoten, , 1 reep bittere chocolade of geschaafde noten, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-02-2001
  •  
  •  60-120 min.

Een mooi toetje voor Valentijn

INGREDIENTEN

16 bitterkoekjes, Italiaanse, 12 Frambozen, 4 dl. frambozencoulis, 350 gr. mascarpone, Munt, gedroogde, 60 gr. pistachenootjes, 80 gr. poedersuiker,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-01-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Romig soepje leuk voor een valentijnsdineetje

INGREDIENTEN

2cm.verse gemberwortel,190ml.visfond,125ml.slagroom,125gr.rivierkreeftjes,zout,peper.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-01-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Lekker om het hart van je geliefde te veroveren

INGREDIENTEN

Een pak mix voor koekjes en de ingredienten die op het pak staan, poedersuiker en rood/roze kleurstof

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-02-2005
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 eieren, 75 gr. suiker, 30 gr. bloem, 1 zakje vanillesuiker, 5 dl kwark, frambozensaus (fles) enkele frambozen.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-01-2003
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Tiramisu is een alombekend Italiaans dessert. Het bestaat uit verschillende lagen, met als belangrijkste ingrediënt koffie, mascarpone, boudoirs (lange vingers) en Amaretto

INGREDIENTEN

250 gram verse romige kaas (mascarpone), 2 eieren, 1 pakje vanillesuiker, 1 eetlepel suiker, 1 kop sterke koffie, 1 borrelglas Amaretto, 1 pak lange vingers (boudoirs), cacaopoeder, , Zuppa Inglese benodigdheden:, 50 gram suiker, 75 gram bloem, 6 eidooiers, 1 liter volle melk, 75 gram gesmolten pure chocolade, 200 gram boudoirs, 200 ml Amaretto of andere zoete likeur

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-08-2009
  •  
  •  > 120 min.

De binnenkant van de taart is heerlijk zacht en robuust van smaak

INGREDIENTEN

100 g boter, 350 g chocolade van goede kwaliteit, 1 el oploskoffie, 3 el cacaopoeder, 5 grote eieren, 250 g kristalsuiker, 5 el gemalen walnoten (walnotenmeel), 100 g walnoten in stukjes, 1 el cacaopoeder, 1 el poedersuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-02-2006
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Pastaatje met een romantisch tintje. Voor Valentijnsdag maar natuurlijk ook als je je lover wil verwennen.

INGREDIENTEN

250 gram rundergehakt, peper zout en paprikapoeder, boter om in te bakken,1 teentje knoflook geperst, 1 tomaat, 1 rode paprika, 1 zakje roomsaus om zelf aan te maken, 1 miniblikje tomatenpuree, 300 gram rode en blanke hartjespasta (tijdelijk te koop bij de HEMA), 2 el olijfolie, 100 gram pittige geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-02-2005
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een recept van jaren geleden uit dag allemaal

INGREDIENTEN

24 scampi of gambas, 2 stengels prei, 2 sjalotten, halve kop rozijnen, halve ananas, paar lepels bruine suiker, peper en zout, flinke portie curry, olijfolie, verse koriander, flinke scheut kippenbouillon, verse gember

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-05-2005
  • Thais Voorgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top