Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

89 carpaccio zalm recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Verschillende warme en koude hapjes voor een tapas avond, een feestje of bij de borrel. Simpel, zonder teveel ingrediënten en iedereen lust ze! Alle hapjes kunnen (deels) van tevoren gemaakt worden.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2011
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Carpaccio van gerookte zalm met veldsla

INGREDIENTEN

Ca. 2 ons gerookte zalm, flinterdun gesneden, Veldsla, Pijnboompitten, Olijfolie, Sjalotje(s), Citroen

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-03-1999
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

=200 gr.Rosbief(vleeswaar], =1 el Ketjap manis, =1 el witte balsamico-azijn, =2 el Zoete chilisaus, =Sasmbal,= 1-2 el Seroendeng, =Plukje rucola of veldsla.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-01-2013
  • Wereld Voorgerecht
  •  10-20 min.

Goddelijk lekker

INGREDIENTEN

300 gram gerookte zalm, Veldsla (zakje), kappertjes, verse dille, verse parmezaanse kaas, evt. gedroogde tomaten in olie, , Dressing:, 5 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels balsamico, 2 theelepels grove mosterd, 2 theelepels honing

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-07-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 eetlepels mayonaise * 1 eetlepel olijfolie * 1/2 eetlepel balsamico azijn * 1/4 kropfijn gesneden ijsbergsla * 250 gram in plakjes gesneden zalm * 4 hrad gekookte gepelde eieren * peper * zout * 1/2 bakje tuinkers.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-09-2007
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

400 gr. ossenhaas 4 plakken gerookte zalm 200 gr. gemengde salade 50 gr. pijnboompitten 50 gr. parmezaanse kaas 1 citroen aspergepunten groene pesto 150 ml. goede olijfolie 3 eetl. balsamico azijn 1 eetl. zaanse mosterd peper zout kappertjes

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-08-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Heel erg lekker

INGREDIENTEN

300 Gr. gerookte zalm, 1 eetlepel sesamzaad (even roosteren in de koekenpan), 4 bosuitjes in dunne ringetjes., Rucola, , Dressing:, Halve eetlepel sesamolie, 2 eetlepels zonnebloenolie, 2 eetlepels limoensap, 1 eetlepel kikkoman sojasaus, 1 teen knoflook geperst, 1 eetlepel koriander gehakt. (mag iets meer zijn ook), 1 eetlepel kappertjes.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-12-2009
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

4 el mayohalf (C1000 Selectie), 1 el olijfolie extra virge (C1000 Selectie), 1/2 el balsamico azijn, 1/4 krop ijsbergsla, fijngesneden, 250 g gerookte zalmfilet, in plakjes, 4 hardgekookte eieren, gepeld en in parten, versgemalen peper, (zee)zout, 1/2 bakje tuinkers,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-12-2004
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

50 gr veldsla, 200 gr gerooktezalm, 1 bakje rodekoolspruiten, 50 cc olijfolie, 25 cc dille azijn, 25 cc cremmefraich, versgemalen peper, zout, verse dille, lente uitje, 25 gr garnalen

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Lekker en mooiogend voorgerechtje dat je een paar dagen kan bewaren,

INGREDIENTEN

1/2 gefileerde zalm, 1kg spinazie, 3pakjes basilicum, 2pakjes dille, 2teentjes look, 1/2l olijfolie, limoensap van 2 limoenen, peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-10-2000
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 eetlepels halvanaise - 1 eetlepel olijfolie extra vierge - 1/2 eetlepel balsamico-azijn - 1/4 krop ijsbergsla - 250 gram gerookte zalmfilet - 4 hard gekookte eieren - vers gemalen peper - zeezout - 1/2 bakje tuinkers

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-05-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 el mayonaise - 1 el olijfolie - 1/2 el azijn - 1/4 krop ijsbergsla fijn gesneden - 250 gr. gerookte zalmfilet in plakjes - 4 hardgekookte eieren in partjes - gemalen peper - zout en een 1/2 bakje tuinkers.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-11-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

INGREDIENTEN

300 gr verse zalm, zout, peper, 1 limoen, grapefruitsap, olijfolie,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-04-2002
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 el mayhohalf, 1 el olijfolie extra vierge, 1/2 el balsamico azijn, 1/4 krop ijsbergsla, fijngesnijden, 250g gerookte zalmfilet, in plakjes, 4 hardgekookte eieren, gepeld en in parten, versgemalen peper, (zee) zout, 1/2 bakje tuinkers,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-01-2005
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1/2gefileerde zalm, 1kg spinazie, 3pakjes basilicum, 2pakjes dille, 2teentjes look, 1/2l olijfolie, limoensap van 2 limoenen, peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-10-2000
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1000 g zalmfilets met vel, 4 citroenen, 8 el olie, bosje bieslook, 4 el kappertjes, 7 takejes gladde peterselie, zout, peper

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-01-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Een voorgerechtje om je vingers bij af te likken en zo makkelijk te maken!!!!

INGREDIENTEN

, 60 ml olijfolie extra vierge, 40 ml citroensap, 2 tl kappertjes, 400 gram gerookte zalm, 1 kleine rode ui, fijngehakt, 1 el verse peterselie, grof gehakt, versgemalen zwarte peper, wat kappertjes ter garnering,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-08-2004
  • Mediterraan Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

, CARPACCIO VAN GEROOKTE ZALM, Ingredi?nten:200 gram gerookte zalm (dun gesneden)125 ml slagroom zout1/2 theelepel suiker2 augurken (uit een potje)1/2 theelepel witte wijnazijn1/2 stengel bleekselderij1 citroen

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-02-2006
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

De verfijnde marinade maakt de courgetteschijfjes vol en zacht van smaak. Met gerookte zalm een bijzonder voorgerecht.

INGREDIENTEN

600 g courgettes *zout en peper *4 el balsamico-azijn *1 mespunt mosterd *6 el olijfolie *2 teentjes knoflook *0.5 bosje basilicum *150 g gerookte zalm in plakjes

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-08-1999
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Een leuk klein voorgerechtje. Leuk als je meerdere voorgerechten heb. Of hier na een bouillon

INGREDIENTEN

400 gr kabeljauwfilets 100 gr zalm, in dunne plakjes 2 el olijfolie 2 el maiskiemolie 1 el dikke, gehakt zout

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-12-2006
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor vier personen:, 60 ml olijfolie extra vierge; 40ml Citroensap; 2 tl kappertjes; 3à4 plakjesgerookte zalm per persoon; 1 kleine rode ui; 1 eetl. verse grof gehakte perterselie; gemalen zwarte peper; ter garnering wat extra kappertjes en kleine slablaadjes (rucola of babyleaves)

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-12-2006
  • Internationaal Tussengerecht
  •  10-20 min.

Aanrader

INGREDIENTEN

1 limoen, 6 eetlepels olijfolie, 2 theelepels dille (potje), 4 zwarte (of groene) olijven zonder pit, 200 gr. (Ierse) gerookte zalm naturel, 1 avocado, 2 theelepels kappertjes (potje), zeezout/peper(uit de molen)

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-01-2000
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Lekker voorgerecht, kan opvoorhand gereed gemaakt worden

INGREDIENTEN

400 g zalm in heel dunne sneetjes, 1 eetlepel gehakte peterselie, 10 blaadjes fijngesnipperde basilicum, 6 eetlepels olijfolie, sap van 1 citroen, peper en zout, 1 tomaat

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-09-2001
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Zalmcarpaccio anders dan anders, getoond door Piet Huyzentruyt in het kookprogramma "Lekker thuis"

INGREDIENTEN

400 gr verse zalm - 1 courgette - 1 wortel - 4 witte asperges - 4 groene asperges - 1 wit van prei - 2 eetlepels citroensap - 2 eetlepels kruidenolie - 1 eetlepel acaciahoning - dille - versgemalen zwarte peper en zeezout.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-06-2001
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

10 grote St.Jakobsmosselen, 300 g dun gesneden gerookte zalm, 100 g basilicum, 1 dl. olijfolie, 1/4 teentje knoflook, zout en peper.

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-03-2001
  • Internationaal Voorgerecht
  •  60-120 min.

Te gebruiken als tapas

INGREDIENTEN

? 6 el. fijngesneden kruiden (basilicum, peterselie, kervel), 6 el. olijfolie, 150 gram verse zalm, een dunne plak, 150 gram verse kabeljauw, een dunne plak, 1-2 tl. limoensap, zout, peper, 1 el. dunne reepjes limoenschil, takjes kervel

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-08-2001
  • Spaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400 gr Carpacio uit zalm, 6 lepels olijfolie, peper en zout, sap van 1 lemoen, 1 kleine venkelknol,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-05-1999
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Lekker als voorafje bij de bbq in afwachting tot het vlees gaar is!

INGREDIENTEN

200 gr gerookte zalm, 1 courgette,in plakjes, 1 teen knoflook,fijngehakt, 4 eetl olijfolie, 1 theel balsamico, peper en zout uit de molen, 50 gr rucola, cashewnoten

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-07-2013
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Bloemkool: 0,50, olijfolie: 6 soeplepels, citroensap: 2 soeplepels, Parmezaankaas, platte peterselie, peper en zout, zalm: 4 sneetjes,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-03-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

Makkelijk voorgerecht met een delicieus roomsausje

INGREDIENTEN

-200 gram gerookte zalm (dun gesneden), -125 ml slagroom, -zout, -halve theelepel suiker, -2 augurken (uit een potje), -halve theelepel witte wijnazijn, -halve stengel bleekselderij, -1 citroen

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-02-2006
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 pakjes gerookte zalmfilet (a 100 g), 2 hartkomkommers, in dunne plakjes, 2 tl 4-seizoenen peper (zakje 40 g), 1 sjalot, fijngesnipperd, 2 el dille, fijngesneden, 2 el crème fraîche (bekertje 125 ml), 2 el olijfolie extra vierge, 2 el citroensap, 1 zak rucola (75 g), 2 Italiaanse bollen

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-02-2013
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een eenvoudig, puur, maar vooral lekker gerecht

INGREDIENTEN

400gram zeer verse zalm, 2 eetlepels aardbeien edik, 2 eetlepels notenolie, 4 eetlepels maiskiemolie, peper en zout, paar takjes verse kervel,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-03-2000
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 flinke krop sla, - 300 gr gerookte zalm, in dunne plakken, - 2 tomaten, ontveld en in kleine blokjes gesneden, - 1 eetlepel kappertjes, uit potje, uitgelekt, - 2 eetlepels fijngesneden bieslook, , 2 eetlepels dilleazijn, - 5 eetlepels olijfolie, extra vergine, - witte peper uit de molen,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-2000
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Spannend voorgerecht

INGREDIENTEN

10 haringen schoongemaakt, 5 plakjes gerookte zalm of gravad lax, 200 cc creme fraiche, bieslook, , Garnering, rode biet (uit een potje heeft meer smaak), waterkers, sla, ui,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-06-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 teentje knoflook, 5 eetlepels olijfolie extra vierge, zout en peper, 1 courgette, 50 gram roquette (vers), 1 eetlepel balsamico azijn, 1 theelepel diepvries basilicum, 250 gram gerookte zalm

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-01-2001
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

* 1 courgette, * 1 el balsamico-azijn, * 1 teentje knoflook, * basilicum, * 250 gram gerookte zalm, * 5 el olijfolie extra vierge, * 50 gram rucola, * peper & zout

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-09-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Tapas...Snel klaar en lekkerrrrrrrr

INGREDIENTEN

250 g gerookte roze zalm, sap van 1citroen, 2 el kappertjes, 1 dl olijfolie, 1 el vers gesnipperde peterselie, vers gemalen zwarte peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-07-2005
  • Spaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

200 gram gerookte zalm (dun gesneden), , 125 ml slagroom, , zout, , 1/2 theelepel suiker, , 2 augurken (uit een potje), , 1/2 theelepel witte wijnazijn, , 1/2 stengel bleekselderij, , 1 citroen

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-08-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

De verse zalm gaart als het ware in de dressing van citroensap en olijfolie.

INGREDIENTEN

Verdeel 300-400 gram verse, dungesneden verse zalm over 4 borden. Maak een dressing van 3 eetlepels citroensap en 3 eetlepels olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Schenk de dressing over de zalm en strooi er 2 eetlepels kappertjes over.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-09-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een feestelijk voorgerecht of een licht hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

20 g fijngesneden verse kruiden (basilicum, dragon, dille, peterselie), 20 g grove Zaanse mosterd, 20 g fijngesneden sjalot, 60 g dun gesneden gerookte zalm, 100 g kabeljauwfilet, 100 g grof zeezout, 2 g tijm, 2 g rozemarijn, 1 teentje knoflook, grof gesneden, ± 3 el olijfolie, 120 g zoete aardappel, 20 g venkel, in heel kleine blokjes, 20 g crème fraîche, 1 courgette, in lange dunne plakken, snufje aardappelmeel of maïzena, 2 el krachtige visbouillon (van tablet 1:200ml), 2 el olijfolie, 2 tl azijn, zout, peper, hart van 1 krop friséesla, hart van 1 krop eikenbladsla, hart van 1 krop Hollandse sla, gedroogde tomaten, takjes kervel,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-08-2010
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top