Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

39 vispastei recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Romige visragout van kabeljauwfilet uit de oven.

INGREDIENTEN

300 gr aardappels (in blokjes, 10 minuten voorgekookt); 500 gr kabeljauwfilet (in grove stukken); 50 gr katenspek (fijngesneden); 1 teentje knoflook (fijngesneden); 1 el grove mosterd; sap van 1 citroen; 2 el bladpeterselie (fijngesneden); 125 ml slagroom; 4 plakjes bladerdeeg (ontdooid); bloem (om te bestuiven).

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-01-2007
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Geen lekkerde comfortfood dan heerlijke vispastei. Rijk en romig, precies goed voor een koude avond.

INGREDIENTEN

* 500 ml melk, * 1 kleine ui, gehalveerd, * 2 laurierblaadjes, * 3 takjes tijm, * 1 kg aardappels, geschild en in stukken gesneden, * 100 gr boter, * 300 ml slagroom, * 500 gr ontvelde zalmfilet, in stukjes van 3 cm, * 500 gr ontvelde witte visfilet, in stukjes van 3 cm, * 250 gr gepelde rauwe garnalen, * 125 ml visbouillon, * 40 gr bloem, * 15 gr fijngesneden bladpeterselie + extra voor garnering, * 3 hardgekookte eieren, fijngesneden,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-05-2014
  • Europees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een echt Iers gerecht

INGREDIENTEN

750 gr. stevige, witte visfilets1 grote prei, gesneden2 reepjes, citroenschilsnufje nootmuskaat8 peperkorrels2 laurierblaadjes, 6 takjes peterselie6 dl. melk30 gr. boter1 teentje knoflook, geperst1 gesneden prei *EXTRA*4 gesnipperde lente-uitjes, 2 eetl. bloemextra melk of room1 kg aardappelen, gekookt en, gepureerdgemalen peper1 theel. paprikapoeder, naar keuze,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-05-2002
  • Iers
  •  > 120 min.

Heerlijke vispastei en ook koud te serveren met madeira-gelei

INGREDIENTEN

VOOR DEEG:, , , 300 g bloem - 200 g boter of margarine - 1 t zout - 100-200 ml water,, , , VOOR VULLING, , 400 g kabeljauw - zout - citroensap - 1 steel bieslook, fijn - 2 eieren - 4 e paneermeel - peper - 12 gekookte mosselen, in stukjes gesneden - 200 g spinazie,, , , OM TE BESTRIJKEN:, , 1 eierdooier met iets koffiemelk aangemaakt

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-11-2005
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een echt Iers gerecht..

INGREDIENTEN

750 g stevige,witte visfilets, , 1 grote prei, gesneden, , 2 reepjes citroenschil, , snufje nootmuskaat, , 8 peperkorrels, , 2 laurierblaadjes, , 6 takjes peterselie, , 6 dl melk, , 30 g boter, , 1 teentje knoflook, geperst, , 1 gesneden prei (extra), , ? kop gesnipperede lente-uitjes, , 2 El bloem, , extra melk of room, , 1 kg aardappelen, gekookt en gepureerd, , gemalen peper, , gemalen peper, , 1 tl paprikapoeder,naar keuze., ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-03-2004
  • Iers
  •  30-60 min.

Kleine voorbereiding, de oven doet de rest!

INGREDIENTEN

6 plakjes bladerdeeg, 25 g roomboter, 3 eetl bloem, 1 ui, Klein blikje mais, 450 ml melk, 300 gr diepvrieserwten, Beetje verse bieslook, 100 gr garnalen, 250 g zalmfilet, 250 gr kabeljauw, 250 gr tilapia

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-04-2013
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

700 gram aardappelen in de schil gekookt en gepeld, 125 gram boter, 4? dl melk, plus extra voor de puree, 1 middelgrote ui, fijngehakt, peper, zout, 1 laurierblad, 250 gram stevige witvisfilet, zoals kabeljauw, schelvis of poon, 250 gram zalmfilet, 1 teen knoflook, 1? dl mayonaise, 125 gram gepelde garnalen, 25 gram bloem, 250 gram tomaten, gepeld, ontpit en gehakt, 2 eetl. vers gehakte basillicum

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijke gegratineerde ovenschotel ; een komplete maaltijd !

INGREDIENTEN

-500 g stevige witvisfilet, -220 g gerookte schelvisfilet, -1 laurierblad, -1 ui (in plakjes), -4 dl melk, -3 hardgekookte eieren (fijngehakt), -60 g boter, -25 g bloem, -120 g doperwten, -100 g grijze gepelde garnalen, -2 el versgehakte peterselie, -citroensap naar eigen smaak, -zout en peper, -600 g aardappelen in de schil gekookt, gepeld en fijngeprakt, -4 el geraspte oude kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-10-2003
  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

My vispastei

INGREDIENTEN

1 groot blik sardyne in tamatiesous, 12,5 ml meel, 1 eier, 2 e Worcestersous, 2 e bakpoeier, 1 t aromat, sout, swartpeper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-09-2012
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

10 grote garnalen, 1 eetlepel citroensap, 400 gr tongschar- (of wijting)filet, 2 eiwitten, 2 dl creme fraiche, zout, peper, 40 gr boter, 4 sjalotten, fijngehakt, 150 gr champignons, fijngehakt, 4 eetlepels peterselie, fijngehakt, 450 gr bladerdeeg (10 plakjes), 200 gr kabeljauwfilet, in blokjes van 2 cm, 1/2 dl cognac (of madeira), 1 eidooier, extra nodig: lage taartvorm of springvorm (doorsnede 28 cm), ingevet

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-12-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

10 grote garnalen, 1 eetlepel citroensap, 400 gr tongschar- (of wijting)filet, 2 eiwitten, 2 dl creme fraiche, zout, peper, 40 gr boter, 4 sjalotten, fijngehakt, 150 gr champignons, fijngehakt, 4 eetlepels peterselie, fijngehakt, 450 gr bladerdeeg (10 plakjes), 200 gr kabeljauwfilet, in blokjes van 2 cm, 1/2 dl cognac (of madeira), 1 eidooier, extra nodig: lage taartvorm of springvorm (doorsnede 28 cm), ingevet,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-02-2000
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kilo koolvis * sap van 3 citroenen * zout * 2 - 3 uien * 150 gram boter * 3 eierdooiers * 2 eetlepels Parmezaanse kaas * 3 eierdooiers * 2 - 3 koffielepels ansjovispasta * 1 dl melk * 4 sneetjes brrod zonder korst * peper * kerrie * 200 gram bladerdeeg * 1 ei.

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-10-2006
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.

Haddock Tart ? Skelvistert: Dis vinnig om te berei, maklik en heerlik saam met eierslaai. Eiers bevat min kaloriee en jy kan met 'n geruste hart wegval.

INGREDIENTEN

500g bevrore skelvisfilette(witvis) -, 1 ui (gekap) -, 12,5ml botter of margarien -, 2? koppies broodkrummels -, 500ml melk -, 4 eiers -, 2ml sout -, 2ml mosterdpoeier -, knippie rooi peper -, 500ml kaas (gerasper) -, 50ml pietersielie (gekap)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-11-2003
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

600 g kabeljauw, in stukken van 2 cm, 1 tl gemalen komijn (djinten), 1 tl gemberpoeder (djahé), 4 el olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 1 rode peper, fijngesneden, 2 tenen knoflook, fijngesneden, 3 stuks bosui in ringetjes, 1 bakje verse koriander (15 g), grof gehakt, 1 bakje amandelschaafsel (55 g), geroosterd, 8 plakjes filodeeg (pakje 10 plakjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-01-2011
  • Afrikaans
  •  30-60 min.

Zo'n vispastei is ideaal voor doordeweeks. Terwijl het filodeeg knapperig wordt dek jij de tafel en schenk je wijn in.

INGREDIENTEN

* 250 ml melk, * 2 eieren, geklutst, * 1 eetlpl fijngesneden dille, * 140 gr Griekse yoghurt, * 1/2 theelpl pimenton (gerookte paprikapoeder), * 16 grote garnalen, gepeld en darmkanaal verwijderd, * 300 gr gerookte zalm, in vlokken verdeeld, * 120 gr diepvrieserwtjes, ontdooid, * 1 kleine venkelknol, heel fijngesneden, * 8 vellen filodeeg, * 100 gr boter. gesmolten en iets afgekoeld, * 1 citroen, in partjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-08-2015
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een hoofdgerecht waarmee je voor de dag kan komen!

INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg, ongeveer 600 gram verse vis, zoals zalm of kabeljauw en/of mosselen uit de schelp, grote garnalen, surimi/krab etc. 4 dl.droge witte wijn, 500 ml. bechamelsaus, dragon, peper, zout, 1 ei, 2 sjalotjes, 4 dl. slagroom, 100 gram geraspte kaas, 2 eetlepels mosterd, 1,5 dl cognac.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-05-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Makkelijke vispastei met verschillende soorten vis, lekker met een laag aardappelpuree, mmm!

INGREDIENTEN

* 1 1/4 kg kruimige aardappels, * boter of margarine, * melk, * nootmuskaat, * 1 ei, * bloem, * 500 gram gemengde stukjes vis (kabeljauw, zalm, wijting, schol), * citroensap, * 1 klein potje creme fraiche, * verse dille, * verse peterselie, * paneermeel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-03-2000
  •  
  •  30-60 min.

Een pastei om je vingertjes bij op te eten.

INGREDIENTEN

8 peperkorrels, 2 laurierblaadjes, 6 takjes peterselie, 6 dl melk, 30 g boter, 1 teentje knoflook, geperst, 1 bosje lente-uitjes, gesnipperd, 2 eetlepels bloem, 1 kg aardappelen, gekookt en gepureerd, gemalen peper, 1 theelepel paprikapoeder,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-05-2004
  • Iers Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

12 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid,, 50 g boter of margarine,, 50 g bloem,, visbouillon (van tablet,), 2 dl slagroom,, zout, peper,, 500 g grof gesneden groenten, (venkel, peultjes, wortel, courgette, broccoliroosjes), 500 g kabeljauwfilet, in kleine blokjes,, 500 gr gekookte mosselen,, 250 g grote roze garnalen,, 3 el grofgesneden bieslook,, ? el grofgesneden dille,, 2 el fijngesneden peterselie,, 2/3 tl citroensap,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-04-2000
  • Frans
  •  60-120 min.

Tijdens onze vele weekendjes in zeeland proberen zoveel mogelijk vis te eten zie hier een van de resultaten.

INGREDIENTEN

1 1/4 kg kruimige aardappels, 50 gr boter, 1/4liter melk, nootmuskaat, 1 ei, 25 gr bloem, 500 gr gemengde stukjes vis ( zalm kabeljauw victoria baars ), 1 el citroensap, 3 el creme fraiche,5 takjes verse dille en 5 takjes peterselie, 3 el paneermeel.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-11-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gemaakt van een bijzonder deeg van havermout!

INGREDIENTEN

750 gr. witte visfilet zonder graat, in blokjes van ca 2 cm60 ml, melk30 gr. boterzout naar smaak2 theel. fijngeraspte citroen, schil3 plakjes bacon4 hardgekookte eieren, fijngehaktDeeg, deksel:200 gr. tarwebloem1/2 kop havermout100 gr. boter, in blokjessnufje zoutwater en citroensap, om te bevochtigen, losgeklopt ei, voor de glans

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-05-2002
  • Engels
  •  60-120 min.

Hierdie is 'n lekker visgereg.(PILCHARD lyk op sardines in tomatiesous, maar hulle is ietsie groter)

INGREDIENTEN

2 blikke 'pilchard' vis (rissie een)=(in rode pepers) -, pak noedels(pasta) -, 1 of 2 uie -, kaas,, , , Witsous:, , meel -, botter/margarien -, melk

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-05-2005
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Wanneer is een gerecht heel lekker? Als het stil worden aan tafel. Met dit gerecht was dit ook zo.. muis stil, behalve dan de gesopt van de speekselklieren zo af en toe.

INGREDIENTEN

VOOR VIS: , 400 g kabeljauwfilets of andere witte vis, 200 g gerookte makreel, zonder graten, 100 rauwe middelgroot garnalen, 1 ui, grof gesneden, 2 kruidnagels, 1 laurierblad, 450 ml melk, 300 ml slagroom, 4 gekookte eieren en in dikke plakken gesneden, , BEREIDING VAN VIS: , 1. Doen 450 ml melk, de slagroom, ui, laurier en kruidnagels in een pan en pocheer kabeljauw erin tot net gaar., 2. Laat kabeljauw in melk mengsel afkoelen., 3. Vlok kabeljauw en makreel in stukken. (niet te klein), 4. Leg kabeljauw en makreel in een grote ondiepe ovenschaal en verdeel garnalen erover., 5. Verdeel daarover plakken ei., , VOOR WITTE SAUS: , kookvocht van vis, 50 g boter, 45 g bloem, 4 e peterselie, fijn, nootmuskaat, zout, witte peper, , BEREIDING VAN WITTE SAUS: , 1. Smelt 50 g boter in een pan, voeg bloem toe en bak bloem gaar in 3 min. (totdat dit zanderig is), 2. Zeef koude vis vocht en voeg vocht van vuur bij roux., 3. Kook nu verder op zacht vuur terwijl je het steeds met een garde roeren., 4. Kook voor 10 min. tot de bloem smaak weg is en een gebonden saus is ontstaan., 5. Roer peterselie door saus en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat., 6. Verdeel witte saus over saus en laat geheel afkoelen.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-04-2012
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

5 eieren, 300 g oud witbrood, zonder korst, 250 ml (paddenstoelen)bouillon (van tablet), 1 zoete ui, in ringen, 3 el boter, 100 g winterpeen, in reepjes, 125 g paddenstoelen melange, in plakjes, 1 kg witte visfilet

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-10-2012
  • Russisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Romig en lekker

INGREDIENTEN

300 ml slagroom - 500 ml melk – 450 gr stevige witvisfilet (zoals kabeljauw, thilapia of koolvis) – 225 gr gerookte zalm (of andere gerookte vis bijv. forel of makreel) 175 gr gekookte, gepelde garnalen – 3 hardgekookte eieren, gepeld en gehakt – 50 gr ongezouten boter – 50 gr bloem – 4 el gehakte bladpeterselie, Kaas/preitopping: 1 kg aardappels, geschild en in stukken van 2 cm – 50 gr ongezouten boter – 1 grote prei (alleen het witte deel en in dunne ringen) – 75 gr grof geraspte cheddar of belegen kaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-01-2009
  • Vis Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Koude voorgerecht of lunch

INGREDIENTEN

200 gr zalmfilet, 200 gr kabeljauwfilet, 200 gr spruitjes, 4 eieren, 15 gr boter, 15 gr bloem, 300 gr tomaten, 1 wortel, 1 sjalotje, 1 teentje knoflook, 3 tl olijfolie, 1 tl tomatenpuree, 1 klein bouquet garni, 2 el fijngesneden bieslook, 1,8 dl kippenbouillon, zout, peper

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-11-2012
  • Belgisch Voorgerecht
  •  60-120 min.

Fishpie with sweet peas by Jamie Oliver. Goedkoop en bijna alles uit de diepvries.

INGREDIENTEN

2 wortels, 2 uien, boter, 300 g zalm, 200 g schelvis, 500 ml melk, 1 kg aardappels, 400 g diepvrieserwten, citroenrasp en sap van halve citroen, 2 eetl bloem, theelepel mosterd, 100 g diepvriesspinazie (blokjes), 125 g diepvriesgarnalen, 40 g cheddar.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-11-2013
  • Engels
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

* 25 gr boter, * 1 ui gesnipperd, * 3 el bloem, * 500 ml volle melk, * 375 gr koolvisfilet ontdooit, * 1 blikje mais (à 198 gr) uitgelekt, * 300 gr tuinerwten (diepvries), * 5 plakjes bladerdeeg,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-02-2013
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk, luxe gerecht waarvoor je niet al te lang in de keuken hoeft te staan. De kipper geeft het gerecht een aparte smaak.

INGREDIENTEN

200 gram kabeljauwfilet, 1 gerookte kipper, 1 grote aardappel (of 2 kleinere), ? bosje verse salie ( /- 6 takjes), 100 ml slagroom, 50 gram geraspte extra belegen kaas, 25 gram boter, bloem, zout en witte peper, olie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-10-2001
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

600 g witte vis uit diepvries, ontdooid, 2 ontvelde tomaten in blokjes, 1 ui, fijn, 3 e tomatenpuree of tomatenketchup, 1 e Worcestersaus, 1 kopje mayonaise, 1/2 t sambal, aardappelpuree van 6 aardappels, zout, peper, 1/2 t suiker, olie, kleine pakje kaas en uien chips of een ander soort, wat jij lekker vind, 1 kopje geraspt belegen kaas, Kruiden bouillon van blokje

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2009
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Overweldigende ovenschotel, makkelijk en delicieus!!!

INGREDIENTEN

-700 g aardappelen, -125 g boter, -4,5 dl melk, -zout, peper, -1 ui (fijngehakt), -1 laurierblad, -250 g stevige witvis filets (kabeljauw), -250 g zalmfilet, -1 teen knoflook, -1,5 dl mayonaise, -125 g gepelde grijze garnalen, -25 g bloem, -250 g gepelde en ontpitte tomaten in blokjes gesneden, -2 eetlepels vers gehakte basilicum,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-02-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gezien in BBC programma Food & Drink. Omdat (gerookte) haddock hier niet te koop is, heb ik warmgerookte zalm en kabeljauw gebruikt.

INGREDIENTEN

50g butter, plus extra for greasing, 1 leek, thinly sliced or chopped, 50g flour, 600ml hot milk, 2 tbsp chopped fresh dill, 2 tbsp lemon juice, 350g fresh haddock, skinned and cut into evenly sized cubes, 350g undyed smoked haddock, skinned and cut into evenly sized cubes, 3 hard-boiled eggs, each cut into 4 or 8 wedges, , For the soufflé topping:, small (400g) loaf white bread (about 2-3 days old), 50g full fat cream cheese, 75g butter, 75g mature cheddar, grated, 1 large free-range egg white, salt and freshly ground black pepper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-03-2015
  • Engels Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

8 plakken witte brood zonder korst aan beide kanten besmeerd met boter, 450 g pilchards met saus uit blik, fijngemaakt, 250 g champignons in plakjes en gaar gemaakt in boter of olie, 1 grote gare aardappel in kleine blokjes gesneden, 100 g geraspt kaas, 1 ei geklopt, 250 ml melk, plakken tomaat

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-2009
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.

Met authentieke historische recepten een maaltijd klaarmaken anno 1600 Zie website http://www.kookhistorie.com/, klik op en dan op , of: http://www.kookhistorie.com/cb/rubensdinner.htm

INGREDIENTEN

Zie de recepten op de website. De vispastei is erg lekker.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-01-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Ik zou een paar vissoorten voor Queens uitproberen. En we vonden het heerlijk en een aanrader te bestellen.

INGREDIENTEN

voor vis, 500 g kabeljauwfilets (van Queens uit diepvries), 500 g zalmfilets (van Queens uit diepvries), 200 g gerookte makreel, zonder graten, 150 g rauwe middelgroot garnalen, 1 ui, grof gesneden, 3 kruidnagels, 3 laurierbladeren, 450 ml melk, 300 ml kookroom, 4 gekookte eieren en in dikke plakken gesneden, , bereiding van vis, 1. Doen 450 ml melk, de kookroom, ui, laurier en kruidnagels in een pan en pocheer kabeljauw erin tot net gaar. (zoveel vocht zodat vis er onder staan), 2. Laat kabeljauw in melk mengsel afkoelen., 3. Vlok kabeljauw, makreel en zalm in stukken. (niet te klein), 4. Leg kabeljauw, makreel en zalm in een grote ondiepe ovenschaal en verdeel garnalen erover., 5. Verdeel daarover plakken ei., , voor witte saus, kookvocht van vis (zoveel vocht om een gebonden saus te maken), 50 g boter, 45 g bloem, 4 e peterselie, fijn, nootmuskaat, zout, witte peper, , bereiding van witte saus, 1. Smelt 50 g boter in een pan, voeg bloem toe en bak bloem gaar in 3 min. (totdat dit zanderig is), 2. Zeef koude vis vocht en voeg vocht van vuur bij roux., 3. Kook nu verder op zacht vuur terwijl je het steeds met een garde roeren., 4. Kook voor 10 min. tot de bloem smaak weg is en een gebonden saus is ontstaan., 5. Roer peterselie door saus en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat., 6. Verdeel witte saus over plakken ei en laat geheel afkoelen.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-12-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Botervariaties

INGREDIENTEN

100 gram boter * 6 sardines.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-12-2004
  • Internationaal
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 pak mix voor witte broodjes, 600 gram zalmfilet, 1 eiwit, 1 eetlepel gehakte verse dille, peper, zout, 200 cc (ml) slagroom, ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-04-2001
  • Nederlands
  •  > 120 min.

HET IS EVEN KNIPPEN EN PLAKKEN MET HET DEEG MAAR JE HEBT DAARNA WEL IETS OP TAFEL STAAN.

INGREDIENTEN

, , , , , , , , , , , , 1 pak mix voor witte broodjes, 600 gram zalmfilet, 1 eiwit, 1 eetlepel gehakte verse dille, peper, zout, 200 cc (ml) slagroom, , , , , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-05-2004
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 pak mix voor witte broodjes, 600 gram zalmfilet, 1 eiwit, 1 eetlepel gehakte verse dille, peper, zout, 200 ml slagroom, ,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top