Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

12 zuurkool tsjechisch recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Eerst bakken in pan, dan overgieten in bk slowcooker

INGREDIENTEN

400-500 gram in smalle,dunnereepjes varkensfilet, 400-500 gram zuurkool, 1 geschilde en in reepjes gesneden rode paprika, 1 flesje koksroom light, 1 klein blikje ananas, 1teentje knoflook, paprikapoeder,peper,zout, boter om te bakken, 1 dikke gesneden ui

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-01-2010
  • Tsjechisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

600 gram zuurkool, , ? 1 el kummel, , ? 2 uien, , ? 50 gram reuzel (of boter), , ? 2 el bloem, , ? 1 glas witte wijn, , ? suiker, , ? 1 bekertje zure room.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-10-2002
  • Tsjechisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Simpel, maar weer eens wat anders

INGREDIENTEN

600 gr zuurkool, *1 el komijn, *2 uien, *1 rode paprika, *50 gr reuzel, *100 gr in blokjes gesneden salami, *100 gr in blokjes gesneden rookspek, * 1 glas witten wijn, *paprikapoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-08-2001
  • Tsjechisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tjechisch recept, Vegetarisch!

INGREDIENTEN

De zuurkool:, 1 ui, geraspt, 50 gr plantaardige margarine, 500 gr zuurkool, 1 theelepel karweizaad, 1 kleine aardappel, geraspt, De aardappelkoeken:, 1 kg aardappels, geschild en rauw geraspt, 50 ml melk, 120 gr bloem, 1 a 2 eieren, 3 eetlepels water, 1 theelepel kurkuma, 4 teentjes knoflook, fijn gesneden, 1 eetlepels majoraan, zout en peper naar smaak, olie om te frituren, Voor de garnering:, 1 handvol selderij blaadjes, fijn gesneden,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-08-2001
  • Tsjechisch
  •  30-60 min.

Een gerecht voor een winterse dag

INGREDIENTEN

4 varkensschnitzels a 100 g, 1 tl paprikapoeder, peper, zout, 1 el grove mosterd, 1 tl karwijzaad, 1/2 rode paprika, 1 ui, 1 el bloem, 20 g boter of margarine, 50 g magere spekreepjes, 125 g gewelde pruimen, 500 g wijnzuurkool, 6 jeneverbessen, 4 kruidnagels, 1 laurierblad, enkele peperkorrels, 2 dl witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-12-1999
  • Tsjechisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker smullen en zacht van smaak!!!

INGREDIENTEN

1 ui gesnipperd, 600 gr. doorregen runderlappen in stukjes van 3 cm., 50 gr. boter, 100 gr. dobbelsteentjes spek, 2 theelepels karwijzaak (Albert Hein), 1 theelepel paprikapoeder, 2 teentjes knoflook, ? liter runderbouillon, 400 gr. zuurkool, 25 gr. bloem, 1 bekertje zure room a 125 ml (magere), peter, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-01-2003
  • Tsjechisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Vertaald: Gebraden varkensvlees, knodels en (zuur)kool.Het is een tsjechisch nationaal eten, tsjechischer kan het niet, dan nog een pilsje bij= PIVO ( liefst 10-tje of 12-je,= desitka of dvanactka en u waant zich in de hemel)!

INGREDIENTEN

Een stuk 500-600 gram beetje doorregen varkensvlees,dat bij het braden sappig blijft en als gaar is, in schijfjes gesneden kan worden. Geen lappen e.d. Dan een pond Bloem, bakpoeder, oud,gedroogde wit brood,griesmeel,mager spek, in de winter zuurkool, in de zomer witte kool.Kummel, zout, peper, mosterd.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-01-2002
  • Tsjechisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een Tjechisch streekgerecht, een land van paddestoelen en Pilsner Urquell .

INGREDIENTEN

1 kopje gedroogd eekhoorntjesbrood (boleten) - in lauw water geweekt gedurende 30 minuten - 1 kg zuurkool - 1 grote ui, fijngehakt - 200 gr nogal vette gerookte bacon, in dunne plakjes en in reepjes gesneden - 1 grote appel, gepeld en in stukjes - 2 dl Pilsner Urquellbier - 1 el tijm - peper en zout naar smaak - boter of vet om in te vetten.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-08-2000
  • Tsjechisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Runderlapjes met Zuurkool

INGREDIENTEN

750 gr. runderlapjes, 500 gr. zuurkool, 100 gr. bacon, 1 gr. ui, 1 laurierblad, 1 blikje tomatenpuree, peper, zout, bakboter om te braden.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-06-2000
  • Tsjechisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Dit gerecht is afkomstig uit de streek rond de plaats Pilsen. Daar werd zo'n 150 jaar geleden de basis gelegd voor het ondergistende biertype dat nog steeds het meest gedronken en gemaakt wordt. Wat wij nu het Pilsenertype of gewoon pils noemen, is feitelijk in Pilsen uitgevonden. De bierzuurkool hoort bereid te worden met Pilsner Urquell; kun je dat niet krijgen, kies dan voor een andere pils. Een verrassend lekker recept, gepikt van de biergoeroe.

INGREDIENTEN

500 g mager vlees (in het oorspronkelijke recept wordt voor de helft ossenhaas en voor de helft varkensfricandeau gebruikt - kies bij voorkeur ook voor half rund/half varken; voor het rundvlees magere runderlappen of zogenaamd goulashvlees, voor het varkensvlees vlees van de schouder of de hals), boter, 3 flinke uien, 1 teen knoflook, 1 flesje Pilsner Urquell, peperkorrels, laurierblad, jeneverbessen, broodkruim of paneermeel, 750 g zuurkool, 1 el kummelzaad, 1 kg aardappelen, peper en zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-07-2002
  • Tsjechisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

40 gr rookspek, 20 gr boter, 1 ui, 2 knoflooktenen, 2 theelp paprikapoeder, 250 gr zuurkool, zout, 1/2 theelp karwijzaad, 3/4 l vleesbouillon, 50 gr boter, 50 gr bloem, nog eens 3/4 l vleesbouillon, 2 aardappelen, 200 gr zuurroom, 200 gr knakworstjes, of een metworst

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-10-2008
  • Tsjechisch
  •  30-60 min.

In Tschechie noemt men dit recept "Svickova Pecene"....fantastisch lekker stoofpotje !!!

INGREDIENTEN

-1 stuk schoudervlees van 1 kg, -200 g gesneden ontbijtspek, -60 g varkensvet of reuzel, -veel soepgroenten, -3 uien (grof gesnipperd), -1/8 l hete rundsbouillon (tabletje), -1/8 l azijn en 1/8 l pils, -zout, witte peper uit de molen; laurierblad en een mespuntje tijm, VOOR DE SAUS:, -2 el bloem, -1/2 l zure room, -zout en vers gemalen witte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-11-2003
  • Tsjechisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top